Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NATO summit

'Nijedna treća zemlja ne može staviti veto na članstvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO je odgovorio na upozorenja Rusije glede želje Ukrajine da se pridruži Savezu.

NATO je priopćio u petak da nijedna treća zemlja ne može uložiti veto na njegovu politiku proširenja, odgovarajući tako na upozorenja Rusije glede želje Ukrajine da se pridruži Savezu, i odobrio je nove korake za približavanje Gruzije članstvu u Savezu.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

'Nijedna treća zemlja nema pravo veta na proširenje NATO-a', rekao je glavni tajnik Saveza Anders Fogh Rasmussen drugog dana summita NATO-a.

'Vrata NATO-a ostaju otvorena. Svaka zemlja bit će procjenjivana po svojim zaslugama', dodao je.

Usvojen plan jačanja obrane u istočnoj Europi

NATO je dogovorio paket mjera za jačanje obrambenih sposobnosti Gruzije i napredovanje njezinih priprema za pridruživanje, kazao je. Rusija i Gruzija vodile su kratki rat 2008. nakon što je NATO u načelu pristao da ona i Ukrajina jednoga dana postanu članicama.

Rasmussen je također rekao da je NATO spreman da na zahtjev pomogne Iraku u borbi protiv militanata Islamske države koji su zauzeli velike dijelove njegovog teritorija te da će surađivati u razmjeni informacija o stranim borcima koji se vraćaju s Bliskog istoka, što je mogući izvor terorizma u zapadnim zemljama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene