Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu da je Rusija nagomilala svoje snage na granici s Ukrajinom te da u istočnu Ukrajinu doprema velike količine vojne opreme i naoružanja proruskim separatistima.


'Imamo gomilanje ruskih snaga duž granice između Rusije i Ukrajine, ali i unutar Ukrajine, s velikim dotokom teške opreme, tenkova, topništva, streljiva, sustava za protuzračnu obranu', rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.

Vezani članci Zaplijenjene cigarete Velik ulov granične policije: Uhvatili švercera koji je prevozio robu vrijednu gotovo 2 milijuna kuna Lideri Ukrajine, Njemačke, Francuske i Ukrajine na summitu u Parizu (Foto: AFP) Pregovori trajali devet sati: Ipak dogovor Rusije i Ukrajine na mirovnom summitu u Parizu

'Dakle, oni imaju mogućnost pokrenuti nove napade u vrlo kratkom vremenu, ali naravno nitko ne može sa sigurnošću reći nešto o njihovim namjerama', dodao je glavni tajnik na konferenciji za novinare uoči sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica, koji će se ovaj tjedan održati u Turskoj i na kojem će se razgovarati o Ukrajini.

VIDEO Pogledajte kako je izgledala Putinova spektakularna - nikad veća - vojna parada

Odnosi između NATO-a i Rusije na najnižoj su razini do kraja Hladnog rata zbog ruske aneksije poluotoka Krima i pomaganja proruskim separatistima u istočnoj Ukrajini. Rusija poriče te optužbe, a NATO kaže da ima dokaze da Moskva naoružava separatiste.

Sredinom veljače u Minsku uz posredovanje Njemačke i Francuske potpisan je sporazum o prekidu vatre, ali koji se uvelike krši. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook