Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međunarodne snage NATO-a usmrtile su u nedjelju najmanje 21 civila u zračnom bombardiranju u središnjem dijelu Afganistana.


Među ubijenima su bili i žene i djeca, a vojnici su bili uvjereni da ciljaju talibane, izjavio je glasnogovornik afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova. NATO je priznao da su žene i djeca bila na mjestu bombardiranja i obećao istragu, ali je glavni zapovjednik već izrazio 'veliku žalost zbog gubitka nevinih života'. Zrakoplovi ISAF-a ciljali su u nedjelju ujutro tri vozila u pokrajini Oruzgan, istaknuo je afganistanski glasnogovornik Zemarai Bašari. 'Prema prvim informacijama, 21 civil ubijen je u tim udarima, među kojima su žene i djeca, a 14 ih je ranjeno', istaknuo je on.

Vezani članci Hrvatska vojska - 2 Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a" Slika nije dostupna Raznesena cisterna: Ubijeno najmanje 16 ljudi

'U nedjelju je skupina osoba za koju se sumnjalo da se radi o pobunjenicima koji bi napali postrojbu afganistanskih snaga i ISAF-a, poslužila kao meta zrakoplovima i neki su ubijeni', priopćio je ISAF u ponedjeljak. 'Kad su zajedničke snage stigle na lice mjesta i otkrile žene i djecu, ranjene su prebacile u medicinske centre', nastavlja se u priopćenju NATO-a. 'ISAF je naredio hitnu istragu'. (Hina)