Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Načelnik stožera britanskih snaga:

'NATO mora povećati broj ciljeva u Libiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO mora povećati broj ciljeva u Libiji ili će libijski čelnik Moamer Gadafi ostati na vlasti, izjavio je načelnik glavnog stožera britanskih oružanih snaga general David Richards.

On je rekao da bi NATO trebao biti u stanju napasti libijsku infrastrukturu ne navodeći nikakve potankosti. NATO izvodi zračne udare na Libiju u skladu s mandatom UN-a kako bi zaštitio civile i ograničen je na ciljeve kao što su tenkovi i topništvo.

Richards je rekao da je ta vojna kampanja 'važan uspjeh' NATO-a, ali da Savez mora učiniti više. 'Ako mi sada ne povisimo ulog postoji rizik da sukob rezultira time da se Gadafi ne da skinuti s vlasti', kazao je on, a prenosi Sunday Telegraph.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Majke Srebrenice apeliraju: "Vučićeve prijetnje shvatite ozbiljno, hitno rasporedite NATO snage na granici" Dmitrij Medvedev Tenzije Medvedev upozorio SAD: "Dogodilo se neočekivano, na to se mora odgovoriti"

>> VIDEO: U zračnom napadu na Gadafijevu rezidenciju dvoje poginulih

'NATO sada ne napada infrastrukturu u Libiji. Međutim, ako želimo pojačati pritisak na Gadafijev režim onda trebamo ozbiljno razmotriti povećanje opsega ciljeva koje možemo gađati', rekao je Richards.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene