Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nismo izvodili zračne napade'

NATO: Gadafijeve snage krive za požar naftnoga polja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na požar u naftnome polju u Libiji krive su snage lojalne Moameru Gadafiju, a Sjevernoatlantski savez nije u tome području izvodio zračne napade, objavio je NATO.

Zamjenik ministra vanjskih poslova libijske vlade Halid Kaim rekao je novinarima da su britanski avioni u napadu na naftno polje Sarir oštetili jedan naftovod. U tom su napadu poginula trojica stražara.

No pobunjenici okrivljuju Gadafijeve snage i kažu da je zbog vladinih napada na tri pogona na istoku zemlje zaustavljena proizvodnja nafte koja im je potrebna za financiranje ustanka.

'Mi znamo da su progadafijeve snage zadnjih dana napale to područje i to je razlog barem jednog požara na naftnom pogonu sjeverno od Sarira', rekao je kanadski general Charles Bouchard, zapovjednik NATO-ovih operacija u Libiji. (Hina)

Pročitajte i ovo Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag Joe Biden nakon smrti vojnika Više od 30 ljudi poginulo u osvetničkim napadima SAD-a, čekaju se idući koraci: "Ovo je početak našeg odgovora"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene