Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Natascha Kampusch tužit će državu i tražiti odštetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je policija priznala da je Wolfganga Priklopila ispitala još mjesec dana nakon nestanka Natasche Kampusch te njegovo sumnjivo ponašanje nije istražila, Natascha je odlučila tužiti vlasti.

- Nije riječ o novcu, nego o pravdi. Kada netko pogriješi, trebao bi to pokušati popraviti ili naučiti nešto iz toga – naglasila je Natascha Kampusch u razgovoru za austrijsku televizijsku kuću ORF.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari

Podsjećamo, Nataschu Kampusch oteo je Wolfgang Priklopil u Grazu na putu prema školi, imala je 10 godina a otmičar ju je držao zatvorenu u kući 8 godina. Ona je u kolovozu 2006. godine uspjela pobjeći,a njezin se otmičar nakon njezina bijega ubio.

Herwig Haidinger, bivši načelnik austrijskog Federalnog Kriminalnog Biroa prošli je tjedan vratio ovaj slučaj u javnost kada je optužio nadređene da su, između ostalog, ignorirali trag koji je možada mogao dovesti do Nataschinog pronalaska. 

Naime, te 1998. godine tragom očevidaca, koji su vidjeli da je djevojka odvučena u bijeli kombij, policija je ispitala oko tisuću vlasnika bijelog kombija. Između ostalih ispitalia je i Wolfganga Priklopila. Njegovo tada sumnjičavo ponašanje nikada nije istraženo iako je policajac koji ga je ispitao u izvještaj zapisao da mu je ispitani sumnjiv. Načelnik spomenutog policajca izvještaj je ignorirao.

- To mi je čudno, pa naravno da vam kriminalac neće priznati istinu o zločinu kojeg je počinio, ali se to nekako trebalo istražiti- naglasila je Natascha Kampusch.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene