Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čokoladice i novac

Nastavnik nagrađivao poklonima dječake nad kojima je bludničio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
58-godišnji profesor iz Novog sada, optužen za bludničenje, svojim žrtvama je davao sitne poklone, čokoladice pa čak i novac.

Nastavnik Ivan M. Š. je predavao u dvije novosadske osnovne škole, a osumnjičen je za bludničenje nad sedam svojih učenika dječaka. Kod dječaka je navodno odlazio i u privatne posjete i nudio im besplatne satove iz geografije. Nekima je pomagao i u rješavanju kontrolnih zadataka.

Pročitajte i ovo Strojarska tehnička škola Frana Bošnjakovića incident u učionici Objavljujemo pismo zaposlenika škole u kojoj se profesor potukao s učenikom: "Imamo potrebu reći neke stvari..." Radovan Fuchs Nasilje u školi Suverenisti osuli paljbu po Fuchsu: "Zahtijevamo da posjeti profesora u zatvoru i ispriča mu se"

'Prošle godine mi je sin rekao kako profesor geografije pokazuje učenicima pornografske snimke i ja sam to prijavila na sljedećem roditeljskom sastanku. Rekao mi je i da među starijim osnovcima kruži priča da im profesor pokazuje snimke seksualnog čina. Nitko od nadležnih u školi, međutim, nije reagirao', rekla je majka jednog bivšeg učenika Osnovne škole 'Jovan Dučić' u Petrovaradinu, koja je nakon toga svog sina ispisala iz škole. Razredni nastavnik joj se tada samo ismijao u lice i rekao da djeca to izmišljaju, javlja Blic. 'Prošle godine je više od petnaest učenika viših razreda, a sve manje Petrovaradinaca djecu upisuje u lokalnu školu.', dodaje majka.

Skandalozno ponašanje je otkriveno kada je jedan učenik povjerio drugom nastavniku da ih profesor Ivan ljubi, dodiruje i pred njima se samozadovoljava. Ravnateljica škole slučaj nije htjela komentirati, dok je ravnateljica druge škole u kojoj je također predavao rekla: 'Mi smo šokirani i zabrinuti. Ja sam ravnateljica sedam godina i nikada nije bilo pritužbi.'

>> Srbija: Nastavnik bludničio nad sedam učenika?

'Profesora smo suspendirali s radnog mjesta, a rješenje će mu stići poštom. Za vrijeme boravka u pritvoru će primati četvrtinu plaće', dodaje Nataša Đumić – Vujanović, ravnateljica osnovne škole 'Veljko Vlahović'. 'Nakon suspenzije se očekuju rezultati istrage, a onda će se poduzeti odgovarajuće mjere', prokomentirao je slučaj Žarko Obradović, ministar prosvjete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene