Obavijesti Video Pretražite Navigacija
operirali ga

Policija pucala na prosvjednike u Hong Kongu i teško ranila 21-godišnjaka

Prosvjedi u Hong Kongu (Foto: AFP)
Prosvjedi u Hong Kongu (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Prosvjed u Hong Kongu (Foto: AFP) - 4 Prosvjed u Hong Kongu (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Prosvjed u Hong Kongu (Foto: AFP) - 3 Prosvjed u Hong Kongu (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Prosvjed u Hong Kongu (Foto: AFP) - 1 Prosvjed u Hong Kongu (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Prosvjed u Hong Kongu (Foto: AFP) - 2 Prosvjed u Hong Kongu (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp +2 Nasilje u Hong Kongu (Foto: AFP) Galerija 1/7 >>
Hongkonška policija pucala je u ponedjeljak na prosvjednike i ranila jednu osobu, objavili su lokalni mediji i očevici, u novoj eskalaciji nasilja dok protuvladini prosvjedi ulaze u šesti mjesec.

Policija je pucala pravim mecima prema prosvjednicima u istočnom dijelu hongkonškog otoka, objavili su lokalni mediji. Cable TV je objavila da je jedan prosvjednik teško ranjen. Na video snimkama vidi se ranjeni prosvjednik kako leži u lokvi krvi.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija

Bolnički izvori navode da je jedan teško ranjeni 21-godišnjak primljen u bolnicu te da je operiran.

Policija je u izjavi ustvrdila da su radikalni prosvjednici podigli barikade na više lokacija u gradu te je pozvala prosvjednike da "odmah prestanu s ilegalnim aktivnostima".

Policija je prvi puta upotrijebila prave metke pucajući na prosvjednike u kolovozu kad su ranjena dvojica tinejdžera. Obojica su preživjela.

Prosvjedi koji su započeli prije više od pet mjeseci ne posustaju. Prosvjednici su bijesni zbog kineskog miješanja u slobode u Hong Kongu zajamčene u okviru predaje te bivše britanske kolonije matici zemlji 1997. Službena Kina te optužbe odbacuje kao neutemeljene. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene