Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pretraga ostataka uništenog zrakoplova na mjestu nesreće Airbusa A320 njemačke tvrtke Germanwings u francuskim Alpama nastavljena je u utorak ujutro, tjedan dana nakon incidenta.


Istražitelji i žandari mogu sada doći do zone pristupnim putom osposobljenim u nedjelju. "Radi se brže, do kasnije i donosi više uzoraka", rečeno je iz žandarmerije.

Vezani članci Policija U moru na Hvaru nestao muškarac, pomorska policija i Lučka kapetanija tragaju za njime Policija, Ilustracija Policija objavila detalje nesreće u poznatom turističkom odredištu gdje je poginuo 18-godišnjak

Istražitelji su skupili i donijeli "više od 4000 komada" olupina aviona i tijela, istaknuo je isti izvor.

Dva su helikoptera kružila iznad mjesta nesreće i okolice u pokušaju pronalaženja drugih elemenata izvan zone potrage. Tijekom dana očekuju se dva helikoptera njemačke vojske.

Ekipe bi trebale "završiti do 8. travnja posao povrata tijela i važnih dijelova zrakoplova, a potom će tvrtka koju plaća Lufthansa očistiti zagađene zone", po tom izvoru.

Identifikacija žrtava Germanwingsa mogla bi trajati mjesecima

Identifikacija žrtava nesreće Germanwingsa u francuskim Alpama mogla bi potrajati četiri mjeseca, rekao je vodeći francuski stručnjak na tom polju.

"Ovisno o pronađenim dijelovima tijela, vremenski okvir može varirati od najmanje dva do četiri mjeseca", izjavio je Francois Daoust, šef forenzičnog instituta pri francuskoj nacionalnoj žandarmeriji.

Tragedija jedne obitelji - u padu aviona poginule žene iz tri generacije, sve istog imena

"Bolje je raditi u ritmu znanosti nego srljati i riskirati pogrešku u identifikaciji", rekao je.

Daoust je upozorio da možda neće biti moguće identificirati svih 150 poginulih u nesreći. Poslije prošlogodišnjeg rušenja zrakoplova Air Algerie u Maliju njegov je institut identificirao 115 od 116 žrtava.

"Posljednja žrtva nije identificirana jer nismo uspjeli pronaći ništa od njezinih ostataka", objasnio je.

Zrakoplov Germanwingsa srušio se na većoj visini od letjelice Air Algerie. "Zato ne mogu jamčiti obiteljima svih žrtava da ćemo uspjeti sve pronaći", naglasio je.

Trideset i jedan član njegova instituta trenutačno radi na pretraživanju terena na mjestu nesreće u francuskim Alpama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook