Obavijesti Video Pretražite Navigacija
broj žrtava raste

Netanyahu kaže da sukob s Palestinom još nije gotov: "Plaćaju i nastavit će skupo plaćati zbog toga"

Sukob Izraela i Palestine se ne smiruje. Bombardiranje s obje strane i dalje traje, a dosad je poginulo 122 Palestinaca i osmero Izraelaca. Izraelski premijer Netanyahu kaže da još nije gotovo.

Sukob se proširio i na Zapadnu obalu gdje je poginulo 10 Palestinaca, javilo je palestinsko ministarstvo zdravstva. Broj žrtava u Gazi popeo se na 122.

Izrael pak javlja kako su prema toj zemlji ispaljenje tri rakete iz Sirije. Jedna je pala na teritorij Sirije, a dvije u nenaseljeno područje pa nema žrtava. Za sad nema ni informacija tko je ispalio rakete, javlja BBC.

"Napali su naš glavni grad, ispalili su rakete na naše gradove. Plaćaju i nastavit će skupo plaćati zbog toga. Ovo još nije gotovo", kazao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Europska komisija izrazila je zabrinutost zbog eskalacije nasilja. Predsjednica Ursula von der Leyen na Twitteru je objavila kako osuđuje napade Hamasa na Izrael te dodala kako civili obaju strana moraju biti zaštićeni te da nasilje mora odmah završiti.

 

 

Dok su neke vlade poput austrijske i SAD-a objavile podršku Izraelu, diljem svijeta najavljuju se propalestinski prosvjedi, pogotovo u zemljama s većinski muslimanskim stanovništvom poput Turske, Kosova, Jordana i Bangladeša. S druge strane, vlade europskih zemalja u kojima su najavljeni antisemitski prosvjedi zabranile su okupljanja zbog straha od vandalizma i nasilja. Tako su zabranjeni prosvjedi u Francuskoj i Njemačkoj, piše BBC.

Kancelarka Angela Merkel poručila je kako se protesti neće tolerirati nakon što su prosvjednici zapalili izraelsku zastavu.

Organizatori pariškog prosvjeda zbog zabrane su angažirali i odvjetnika koji kaže da je zabrana politički motivirana i neproporcionalna. Predali su žalbu sudu i očekuju da će odgovor dobiti nekoliko sati prije nego bi se prosvjed u subotu trebao održati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene