Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmazda mafije?

Nasred ulice hladnokrvno smaknut sudac koji je zaustavio izručenje El Chapa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Federalnom se sucu napadač prikrao s leđa i ispalio mu metak u vrat.

Vicente Antonio Bermudez Zacarias, 37-godišnji meksički federalni sudac koji je vodio postupke protiv nekih od najokorjelijih tamošnjih mafijaša, mučki je ubijen s leđa u ponedjeljak ujutro dok je džogirao nedaleko od svog doma u Metepecu.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Ilustracija ne zna se razlog Strava usred dana: Hodao cestom s puškom u jednoj i sestrinom glavom u drugoj ruci

Sucu se napadač prikrao s leđa i ispalio mu metak u vrat, a tamošnji mediji pretpostavljaju da je nesretnik stradao jer se zamjerio nekome iz kriminalnog miljea.

Tko je mogao naručiti ubojstvo ne nagađaju, ali navode da je Bermudez Zacarias između ostaloga u ožujku ove godine odgodio izručenje Joaquína El Chapa Guzmána Sjedinjenim Američkim Državama.

Utoliko je moguće da ga je smaknuo netko od pripadnika zloglasnog kartela Sinaloe, međutim nije isključeno ni da mu je presudio neki drugi klan.

Primjerice, Bermudez Zacarias je vodio postupak i protiv Angela Trevina Moralesa, jednog od vođa bande poznate po nazivu Los Zetas, kao i protiv Abigaila Gonzaleza Valencije, jednog od vođa kartela The Jalisco New Generation.

Meksičke su vlasti medijima dopustile da objave snimku ubojstva u nadi kako će netko prepoznati krvnika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene