Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na uzvisinama

Našli 135 osoba nestalih nakon tsunamija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indonezijski dužnosnici izvijestili su u subotu da je na uzvisinama iznad područja opustošenog tsunamijem pronađeno 135 osoba koje su dosad smatrane nestalima.

'Spasioci su pronašli osobe koje smo smatrali nestalima na uzvisinama otoka Sjeverni Pagai', rekao je dužnosnik službe za pružanje pomoći, dodajući da se sada kao nestale vode još 163 osobe. U Indoneziji je, po najnovnijim podacima objavljenim u subotu, u naletu tsunamija koji je poharao otok Indijskog ocena i u nizu erupcija vulkana Merapi, smrtno stradala najmanje 451 osoba.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno Božena Beber izbivala više od 24 sata Sretan kraj potrage: Nestala 80-godišnjakinja vratila se kući

Potres magnitude 7,7 u ponedjeljak je izazvao tsuanmi na arhipelagu Mentawai na pučini Sumatre i usmrtio 413 ljudi. Loši vremenski uvjeti i nedostatan broj brodova otežavaju raspodjelu pomoći koja je pristigla u velikim količinama.

U nizu erupcija vulkana Merapi poginulo je 38 judi, navele su službe pomoći. Dvije osobe smrtno su stradale na cesti u noći s petka na subotu kada ih je obuzela panika zbog nove snažne erupcije vuklana, koji je izbacio oblak pepela 20 kilometra od kratera, javlja AFP.

>> Počela stizati humanitarna pomoć za žrtve tsunamija

Zračna luka Yohyakarta, veliki grad 25 km udaljen od vulkana, bila je privremeno zatvorena u zoru radi uklanjanja pepala s piste. Vulkanolozi su predvidjeli novu erupciju vulkna visokog 2.914 metara sljedećih dana zbog velike količine magme nakupljene u krateru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene