Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policajac iz Salt Lake Cityja našao se na udaru kritika nakon nasilnog susreta s medicinskom sestrom na odjelu za opekline Sveučilišne bolnice u Utahu.


Jeff Payne krajem srpnja došao je u bolnicu kako bi uzeo uzorak krvi pacijenta u nesvijesti koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, javlja Business Insider.

Vezani članci Smrtonosni napad u pariškoj policiji (Foto: AFP) Francuska: Uhićeno petero ljudi povezanih s napadačem na sjedište pariške policije Slika nije dostupna Policija u Teksasu ubila crnkinju kroz prozor njezine spavaće sobe: "Policajac se osjetio ugroženo"

Uz to što je pacijent bio u nesvijesti, policajac nije imao ni nalog te se žestoko verbalno i fizički obračunao sa sestrom koja je odbila njegov zahtjev.

Na nedavno objavljenoj snimci iz bolnici vidi se kako je detektiv nasilno uhitio sestru Alex Wubbels koja vrišti i traži pomoć dok je, s lisicama na rukama, silom izvode iz bolnice.

Detektiv je nakon incidenta poslan na plaćeni dopust te je pokrenuta istraga protiv njega i njegovih kolega koji su također bili pristuni.

Sestra Wubbels koja u bolnici radi osam godina nije tužila policajca.

„Osjećam se izdano, ljuto i zbunjeno. Moj je posao da pacijenti budu sigurni. Vaša krv je vaša krv. To je vaše vlasništvo“, kaže Wubbels.

Američki Vrhovni sud odlučio je kako je kako se krv vozača može uzeti samo u slučaju da postoji opravdana sumnja te uz nalog.