Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandalozna presuda

Nasilno mučili autističnog mladića, a sudac ih oslobodio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skandal u Velikoj Britaniji. Sudac je trojici nasilnika koji su se iživljavali na autističnom mladiću, umjesto zatvora, dodijelio slobodu.

Trojica mladića mučila su 17-godišnjeg autističnog mladića i sve to snimali mobitelom. Tortura je trajala tri dana u svibnju ove godine, a sve je otkrila mladićeva teta kad je primijetila ozljede na njegovom tijelu i glavi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snaga stigme Roditelji željeli sakriti djetetovu dijagnozu, pa krivotvorili dokumente! I neki stručnjaci štete djeci: ''On to ima, ali ne mora pisati..." Provjereno: Centar za autizam Split - 3 Što sad? Smješteni su u vlažnim prostorijama bez prozora, sve ih je više, a sada se javio i novi problem: "Ovo se može nazvati i zlostavljanjem"

Udarali su ga u glavu, prsa, tukli ga teniskim reketom i naposlijetku ga bacili niz strmi nasip, prenosi Daily Mail. Izmučenog tinejdžera, koji pati od Aspergerova sindorma, jednog tipa autizma, također su gađali psećim izmetom i grebali mu ruke i noge brusnim papirom. Uz sve to prisiljavali su ga da pije votku i džin sve dok se ne osvijesti.

Zalijepili mu ljepljivu traku na genitalije

Koliko je tortura bila bezobzirna svjedoči i smijeh trojice nasilnika tijekom snimanja. Smijeh se čuo i na snimci na kojoj su 17-godišnjaku na genitalije zalijepili ljepljivu traku te je nasilno odlijepili.

Sve to sucu Jonathanu Geaku očito nije djelovalo brutalno pa je trojicu 18-godišnjaka oslobodio. Dodijelio im je 80 sati društvenog rada i uvjetnu kaznu u trajanju od 12 mjeseci. Članovi ove nasilničke bande rekli su da su se radili iz dosade. Na snimkama se čuje kako ih vršnjak moli da ga ne ozlijede.

I dok su obitelj i javnost zgroženi sudskom odlukom, sudac je svoju odluku obrazložio argumentima dobi trojice mladića, činjenice da su se izjasnili krivima te da su se pokajali za ono što su učinili. Obitelj, policijski inspektori i neki članovi parlamenta traže razmatranje skandalozne odluke suda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene