Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Getty Images)
Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Getty Images)

Osmogodišnji dječak iz Ukrajine bori se za život nakon što su ga nasilnici polili benzinom i zapalili.


Osmogodišnji Kyrylo Yatsun zadobio je stravične opekotine na 35 posto svog tijela nakon šokantnog incidenta koji se dogodio u ukrajinskom Dnjepru, javlja Daily Mail.

Vezani članci Severina (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Šokantna Severinina ispovijest: ''Učiteljice su mog sina zaključale u sobu i povrijedile. Prijetile su da će ga istući ako ustane'' Premlaćivanje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Sadističko zlostavljanje u popravnom domu: Tri su ga sata zvjerski mučili, a sada bi trebao biti vraćen u isti dom

Dječak se igrao u dvorištu u blizini zgrade u kojoj živi kada ga je napala skupina nasilnika starijih od njega samo nekoliko godina. Prišli su osmogodišnjaku i njegovu majicu polili benzinom, a potom ga zapalili. Dječakovu odjeću odmah je zahvatio ogroman plamen.

Liječnici se bore za život

Kako piše Daily Mail, nasilnici su se smijali dok je dječak vrištao u bolovima, a zatim su pobjegli s mjesta stravičnog događaja. Prolaznici su odmah priskočili dječaku u pomoć i uspjeli skinuti majicu s njega dok nije došla Hitna pomoć.

Osmogodišnjak je u kritičnom stanju smješten na odjel intenzivno njege nakon nekoliko teških operacija. Liječnici se već 10 dana bore za njegov život, no dječakovo stanje još je uvijek neizvjesno. ''Radimo sve što je u našoj moći na preživi. Budan je i može govoriti, ali njegove su ozlijede zaista teške i život mu je još uvijek ugrožen'', rekao je za lokalne medije liječnik Artem Posunko iz dnjeparske dječje bolnice.

Rekli da ga nisu namjerno zapalili

Policija je pokrenula istragu, a napadače ispituju istražitelji. Glasnogovornica policije Anna Starchevskaya je otkrila da su osumnjičeni kazali ''da ga nisu htjeli zapaliti i da je to nesreća. Istraga se još nastavlja''. Ako se dokaže da su to učinili namjerno, nasilnici će biti smješteni u dom za maloljetnike.