Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon žestokih sukoba

Nasilje u Tunisu se smiruje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija u Tunisu danas se smirila nakon silovitih sukoba koji su jučer izbili između policije i stotina prosvjednika koji su tražili odlazak tuniskog premijera Mohameda Ganušija.

Ganuši je najavio da će demokratska tranzicija i gospodarsko pokretanje biti smjer njegove nove vlade. 'Dva temeljena izazova koja stoje pred Tunisom su demokratska tranzicija i pokretanje gospodarske aktivnosti', rekao je Mohmed Ganuši, nakon što je preživio tjedna dana prosvjeda protiv svoje ekipe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Organizirane ophodnje Nakon burne noći stanje u Tunisu se smirilo Slika nije dostupna Ben Ali u Saudijskoj Arabiji? Kaos u Tunisu: Bande pljačkaša haraju ulicama

>> VIDEO: Uhićenje obitelji odbjeglog Predsjednika

U petak navečer specijalna policija rastjerala je više stotina prosvjednika, koji su svakodnevno tražili odlazak iz vlade članova režima Bena Alija. Ganuši je na privatnoj tv Nesma objasnio da se sastav nove privremene vlade proširen na sve stranke.

On je priznao da Tunis nema iskustva u pogledu demokratske tranzicije, ali da se mora suočiti s tim političkim izazovom. Nakon oštrih sukoba u petak u glavnom gradu, u subotu je bilo mirno, a mjesto prosvjeda je okružila vojska. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene