Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogled iz svemira

NASA objavila fotografiju iz orbite napada na New York 11/9

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA je objavila fotografiju New Yorka iz svemira , koju je snimila posada međunarodne svemirske postaje 11. rujna 2001. godine.

Na fotografiji je jasno vidljiv stup dima koji se uzdiše s Manhattana, gdje su se nalazili Blizanci. Zapovjednik misije Expedition 3, Frank Culbertson, uputio je tog dana i sućut obiteljima svih žrtava tog terorističkog napada.

Pročitajte i ovo Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju Slika nije dostupna Imuni na takve stvari Odbačena tužba protiv Saudijske Arabije podignuta od obitelji žrtava terorističkih napada 11. rujna

>> Teorije zavjere, izmišljotina ili stvarnost?

'Naše molitve i misli su s ljudima koji se nalaze tamo i bilo gdje drugdje', poručio je 11.rujna 2001. godine Culbertson. Idućeg dana, objavio je i javno pismo, kojim je ispričao svoje prve dojmove o tom tragičnom događaju. 'Svijet se danas promijenio. Ono što mogu reći ili napraviti malo je u usporedbi s onim što se dogodilo našoj zemlji', napisao je astronaut Culbertson.

'Teško je gledati kako dim suklja iz rana u vlastitoj zemlji, s tako nevjerojatnog vidikovca. Osjećaj podijeljenosti dok se nalazite u svemiru kako bi unaprijedili život na Zemlji i istovremeno gledati kako se taj život uništava tako namjernim i strašnim radnjama, strašno djeluje na psihu, bez obzira tko ste', zaključio je prije 11. godina Culbertson.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene