Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Narastao mu odsječeni dio prsta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri tjedna nakon što si je Lee Spievack odrezao više od pola jagodice, ona mu je ponovno narasla uz pomoć čudotvornog praha napravljenog od svinjskog mjehura, tvrde znanstvenici.

Četiri mjeseca kasnije osakaćeni je prst navodno izgledao poput bilo kojeg drugog prsta, uključujući nikat i otisak, a 69-godišnjem Spievacku se navodno vratilo i osjetilo. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Obratili se Rusima Sumnjiva pošiljka u veleposlanstvu Finske u Moskvi: "Jedno je sadržavalo prah..." Ilustracija PREMINUO U BOLNICI Svinja u klaonici ubila mesara: Zadobio je ranu duboku 15 centimetara

Tajna je navodno u eksperimentalnom čudotvornom 'vilenjačkom' prahu koji je napravljen od sušenih svinjskih mjehura i kolagena koji koži daje čvrstoću i elastičnost. 'Vilenjački prah' je inače napravljen kako bi se konjima brže regenerirali ozlijeđeni ligamenti. 

"Već drugi put kad sam stavio prah mogao sam vidjeti kako raste. Svaki dan po malo. Nakon 4 tjedna je to bio cijeli prst", rekao je g. Spievack kojemu je dio prsta prije 3 godine slučajno odsjekao propeler molela aviona. 

S odrezanog dijela prsta je skinuo mladu kožu na nagovor svog brata, inače bivšeg kirurga i osnivača tvrtke koja izrađuje 'Vilenjački prah'.

Iako nije baš do kraja jasno na kojem principu čudotvoran prah radi, njegovi izumitelji vjeruju kako u tijelu potiče prirodan proces zaraštanja šaljući stanicama svojevrsne signale koji ih potiču da obnove oštećeno tkivo. Čini se kako ovaj prah tkivu 'naređuje' da raste iznova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene