Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu krive vjerske razlike

Napetosti između muslimana i Zapada potiče siromaštvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studija o integraciji muslimana sugerira da su nezaposlenost i siromaštvo snažniji izvor napetosti između muslimana i šireg europskog i američkog društva nego vjerske razlike.

U četvrtak objavljena studija, jedna od prvih takvih od terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001., tvrdi da su nemuslimani pogrešno razumjeli ponašanje muslimana na Zapadu što otežava pokušaje promicanja boljeg razumijevanja. Istraživanje koje je na oko 30.000 ljudi u 27 zemalja proveo institut Gallup tvrdi da su muslimani na Zapadu domoljubniji, tolerantniji i neskloniji nasilju nego što ostatak zapadnog društva vjeruje.

Pročitajte i ovo Građani - 2 Ususret izborima Poražavajući podaci: Više od petine građana u riziku je od siromaštva, četiri skupine su najugroženije Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Napadi islamskih ekstremista na Zapadu su izazvali raspravu o tome je li ekstremizam potaknula neuspješna integracija muslimana u zapadna društva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene