Krvavi napadi na Šri Lanki osveta su zbog napada u Christchurchu, na Novom Zelandu, pokazali su preliminarni rezultati istrage, javlja AFP.

Galerija


Zamjenik ministra obrane u vladi Šri Lanke izjavio je kako su za napade odgovorne dvije lokalne islamističke organizacije Thawheed Jama'Ut.

Vezani članci Žena s nikabom, arhivska fotografija (Foto: Getty) Nakon atentata na Uskrs: Šri Lanka zabranila nošenje nikaba Dan nakon strašnih napada na Šri Lanki (Foto: AFP) - 4 Predsjednik Šri Lanke traži ostavku policijskog inspektora, ovome to ne pada na pamet

U međuvremenu, Islamska država tvrdi kako je ona odgovorna za napade, javlja Reuters. 

Podsjetimo, broj poginulih u samoubilačkim napadima na crkve i hotele u Šri Lanki na Uskrs porastao je na 310 u utorak, na nacionalni dan žalosti. Žrtvama je odana počast u utorak s tri minute šutnje.

U zemlji je u ponedjeljak navečer uvedeno izvanredno stanje kako bi vlasti održale sigurnost i rad osnovnih službi tijekom istrage o bombaškim napadima.

Uhićeno je više od 35 ljudi i više od 20 kuća pretraženo je u sklopu istrage. Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za samoubilačke napade.