Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi rezultati istrage

Islamska država preuzela odgovornost, napadi na Šri Lanki osveta su za masakr na Novom Zelandu

Dan nakon strašnih napada na Šri Lanki (Foto: AFP) - 1
Dan nakon strašnih napada na Šri Lanki (Foto: AFP) - 1 Afp
Aktualno Galerija Urušena zgrada na Šri Lanci nakon eksplozije (Foto: Dnenvik.hr) Urušena zgrada na Šri Lanci nakon eksplozije (Foto: Dnenvik.hr) Foto: Dnenvik.hr Dan nakon strašnih napada na Šri Lanki (Foto: AFP) - 1 Dan nakon strašnih napada na Šri Lanki (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Niz eksplozija na Šri Lanki (Foto: AFP) - 5 Niz eksplozija na Šri Lanki (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp +0 Niz eksplozija na Šri Lanki (Foto: AFP) - 2 Galerija 1/4 >>
Krvavi napadi na Šri Lanki osveta su zbog napada u Christchurchu, na Novom Zelandu, pokazali su preliminarni rezultati istrage, javlja AFP.

Zamjenik ministra obrane u vladi Šri Lanke izjavio je kako su za napade odgovorne dvije lokalne islamističke organizacije Thawheed Jama'Ut.

Pročitajte i ovo prosvjedi u Šri Lanci Uveden policijski sat Proglašeno izvanredno stanje: Predsjednik pobjegao na Maldive, zatvaraju se škole... Ilustracija Poniženje na Šri Lanki Predsjednik se uplašio privođenja pa pokušao pobjeći izvan zemlje, zaustavljen u zračnoj luci

U međuvremenu, Islamska država tvrdi kako je ona odgovorna za napade, javlja Reuters. 

Podsjetimo, broj poginulih u samoubilačkim napadima na crkve i hotele u Šri Lanki na Uskrs porastao je na 310 u utorak, na nacionalni dan žalosti. Žrtvama je odana počast u utorak s tri minute šutnje.

U zemlji je u ponedjeljak navečer uvedeno izvanredno stanje kako bi vlasti održale sigurnost i rad osnovnih službi tijekom istrage o bombaškim napadima.

Uhićeno je više od 35 ljudi i više od 20 kuća pretraženo je u sklopu istrage. Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za samoubilačke napade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene