Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kamere su uhvatile Roxanu Baldetii kako okružena suradnicima pokušava očistiti bračno sa sebe. Nakon toga požalila se na otežano disanje i završila u bolnici.


Vlasti u Gvatemali uhitile su dvije žene koje su bacile brašno na potpredsjednicu Roxanu Baldetti na kraju predsjednikovog obraćanja naciji.

Baldetti je u utorak bila na odlasku iz narodnog kazališta kada su joj prišle napadačice. Kamere lokalne televizije snimile su je kako odlazi na stražnji izlaz, prekrivena brašnom. Okružena suradnicima pokušala je ukloniti brašno s lica.

Vezani članci Gabriel Wortman U pokolju u Kanadi ubijeni roditelji s djecom, policajka, učiteljica: Kanadski premijer najavio virtualnu počast žrtvama na društvenim mrežama Slika nije dostupna Sramotan napad na studentice iz Kine u Australiji: Policija traži dvije žene koje su vrijeđale i tukle Kineskinje

Potpredsjednicu su na kraju iznijeli na nosilima i odveli u bolnicu, nakon što se potužila na otežano disanje.

Poništena presuda bivšem diktatoru Gvatemale Monttu

Još nije poznato zašto su žene na nju bacile brašno. Ipak, jedna od njih je prije uhićenja rekla 'Imam pravo slobodno se izraziti'.

Ispred kazališta novinari su okružili policajce koji su jednu od uhićenih pratili do policijskog vozila. Inače, predsjednik Otto Perez Milina u svom je izvješću rekao kako je zemlja napredovala u sigurnost i borbi protiv dječje pothranjenosti.

Izvan zgrade 30-ak ljudi je prosvjedovalo protiv vlade, a policija ih je privela najmanje četvero.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook