Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S islama na katoličanstvo

Napadač na Ivana Pavla II. Ali Agca želi biti kršten u Vatikanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mehmet Ali Agca, Turčin koji je počinio atentat na papu Ivana Pavla II. 1981., zatražio je da bude kršten u Vatikanu kad iziđe iz zatvora, objavio je njegov odvjetnik Haci Ali Ozhan.

On se također želi sastati s papom Benediktom XVI., precizirao je odvjetnik u telefonskom razgovoru, prenosi AFP. ‘Moj je štićenik izrazio želju da nakon izlaska iz zatvora bude kršten u na Trgu svetog Petra’, potvrdio je odvjetnik i dodao da je molba predana Vatikanu. U pismu napisanu iz turskog zatvora, koje je potkraj travnja objavio talijanski tjednik, Mehemt Ali Agca je potvrdio da se u svibnju 2007. s islama obratio na katoličanstvo.

Pročitajte i ovo Roger Vangheluwe - 1 prekasno za optužnicu Zlostavljao nećake: Papa Franjo izbacio je belgijskog biskupa iz svećenstva zbog pedofilije Krštenje filipinske djece - 4 novi početak U ovoj zagrebačkoj crkvi ove godine kršteno je više filipinske nego hrvatske djece: U nedjelju rekordan broj

‘Odlučio sam se mirno vratiti na Trg svetog Petra i pred cijelim se svijetom obratiti na katoličanstvo’, piše Agca u pismu. Odvjetnik je dodao da njegov štićenik također želi snimiti dokumentarni film u Vatikanu, o čemu nije želio iznijeti više pojedinosti. Agca (51), koji je u zatvoru u Turskoj od 2000., bit će oslobođen između siječnja 2010. i 2014. Ivan Pavao II. oprostio je svom napadaču kojeg je posjetio 1983. u zatvoru.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene