Jedna je osoba ubijena, a osmero ih je ozlijeđeno u napadu nožem koji se oko 16.30 dogodio na jugu Francuske, kod stanice metroa Laurent Bonnevay u Villeurbanneu, predgrađu Lyona.

Galerija


Napadač je nakon napada uhićen, javljaju lokalni mediji. U napadu su teže ozlijeđene tri osobe. Motiv napada trenutno su nepoznati. Iz policije se doznaje da je uhićeni napadač 33-godišnjak Afganistanac tražitelj azila, javlja Figaro. Dosad nije bio poznat policiji.

Vezani članci Policijski očevid, arhiva (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Drama kod Siska: Izvanbračnu suprugu vrijeđao, prijetio joj pa ju zatočio i fizički napao Mladi par napao dr. Markotić i ekipu N1 televizije Vrijeđali i psovali ekipu N1 televizije i Alemku Markotić: "To su ljudi s margina. Bili su alkoholizirani"

Iako je policija najprije izvijestila o dvojici napdača, tužitelj i policijski izvor kasnije su negirali da postoji i drugi počinitelj. 

Gradonačelnik Lyona Gérard Collomb kazao je da se treba čekati završetak istrage te da treba biti vrlo oprezan. Rekao je da su u vrijeme napada ozlijeđeni čekali autobus na stanici. Nije potvrdio da je druga osoba u bijegu, već je kazao da će detaljne informacije priopćiti tužitelj.

''Muškarac je odjednom počeo ubadati ljude u svim smjerovima'', rekla je za AFP svjedokinja napada.