Jedna je osoba ubijena, a osmero ih je ozlijeđeno u napadu nožem koji se oko 16.30 dogodio na jugu Francuske, kod stanice metroa Laurent Bonnevay u Villeurbanneu, predgrađu Lyona.

Galerija


Napadač je nakon napada uhićen, javljaju lokalni mediji. U napadu su teže ozlijeđene tri osobe. Motiv napada trenutno su nepoznati. Iz policije se doznaje da je uhićeni napadač 33-godišnjak Afganistanac tražitelj azila, javlja Figaro. Dosad nije bio poznat policiji.

Vezani članci Napad nožem, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/Pixsell) Mahniti napad nožem na socijalnu radnicu: "Prijeti nam se, napada nas se, a sustav nas uopće ne štiti!" Splitski gradski autobus (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Uhićen maloljetnik koji je nožem napao kontrolora u splitskom autobusu

Iako je policija najprije izvijestila o dvojici napdača, tužitelj i policijski izvor kasnije su negirali da postoji i drugi počinitelj. 

Gradonačelnik Lyona Gérard Collomb kazao je da se treba čekati završetak istrage te da treba biti vrlo oprezan. Rekao je da su u vrijeme napada ozlijeđeni čekali autobus na stanici. Nije potvrdio da je druga osoba u bijegu, već je kazao da će detaljne informacije priopćiti tužitelj.

''Muškarac je odjednom počeo ubadati ljude u svim smjerovima'', rekla je za AFP svjedokinja napada.