Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teroristički napad

NAPADNUTA BAZA AFRIČKE UNIJE 'Mrtvih vojnika i zapaljenih automobila ima posvuda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borci militantne skupine al Shabaab u Somaliji napalil su bazu Afričke Unije na jugu zemlje, potvrdio je glasnogovornik somalijske vojske.

U samo središte baze Afričke Unije u Ceel Cadou, mjestu oko 550 kilometara udaljenom od Mogadisha, kraj granice s Kenijom, militanti su aktivirali auto bombu kako bi stužili vrata, a potom je krenula borba, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kenija poslala vojsku Somalija: 80 mrtvih u napadu kenijskih aviona na baze al Šababa Slika nije dostupna Međunarodna tjeralica Interpol traži 'Bijelu udovicu': Je li sudjelovala u napadu u Keniji?

'Naši su se vojnici susreli sa žestokom razmjenom vatre unutar baze', rekao je glasnogovornik militantske skupine al Shabaab, Sheikh Abdiasis Abu Musab.

'Oko pola šest ujutro smo čuli glasnu eksploziju iza koje je uslijedila žestoka pucnjava. Nakon toga smo vidjeli borce al-Šababa i kenijske vojnike kako bježe iz baze. U ovom trenutku teroristi kontroliraju bazu, a mrtvih vojnika i zapaljenih automobila ima posvuda. Civilinh žrtava nema, ali je većina ljudi ionako pobjegla iz grada', rekao je jedan od očevidaca za BBC.

Borba još uvijek traje.

Militanti islamističke skupine al Shabaab sukobili su se s vojskom želeći zauzeti kontrolu nad vojnom bazom u Somaliji prilikom čega je, prema prvim informacijama, smrtno stradalo desetak vojnika.

Skupina koja je povezana s Al Kaidom objavila je kako je zauzela čitav teritorij baze kao i mjesto Ceel Cado u kojem se baza nalazi.

Objavili su i kako su ubili više od 60 kenijskih vojnika koji su služili u vojsci Afričke Unije, dok su ostali vojnici pobjegli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene