Luksuzni namještaj legendarnog pariškog hotela Ritz prodan je na dražbi za 7,3 milijuna eura, što je svjetski rekord za industriju, objavila je u subotu dražbovna kuća Artcurial.

Galerija


Pariški hotel otvoren 1898., koji je neko vrijeme bio dom Ernesta Hemingwaya, Marcela Prousta i Coco Chanel, prodao je svih deset tisuća predmeta ponuđenih na dražbi.

Vezani članci Urušio se hotel u Kini u kojem je bila karantena zbog koronavirusa U rušenju kineskog hotela karantene poginulo šest osoba, akcija spašavanja još traje Slika nije dostupna Mazanje ljepotica za 105 kuna po satu!

Među komadima namještaja i drugim ukrasnim predmetima bili su i barski stolci iz bara Hemingway, kada iz 19. stolježa i harfa iz dvorane Proust.

Prodaja predmeta sa slavne adrese Place Vendome nadmašila je slične dražbe kako u Parizu tako i u ostatku svijeta, navodi dražbovna kuća.

Na prodaji od 17. do 21. travnja bili su predmeti koje je Ritz odlučio ne zadržati nakon otvaranja u lipnju 2016. kada je dovršena četverogodišnja obnova hotela. (Hina)