Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove žrtve

NALETJELI NA PROTUTENKOVSKU MINU Poginulo 7 ukrajinskih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam ukrajinskih vojnika poginulo je u ponedjeljak kada je njihovo vozilo naišlo na protutenkovsku minu na proruskom separatističkom istoku, rekao je za AFP glasnogovornik ukrajinske vojske nazočan u tom sektoru.

"Vozilo u kojemu su bili naši vojnici naišlo je na neprijateljsku protutenkovsku minu u Krasnogorivki (20 km zapadno od Donecka, pobunjeničkog uporišta). Sedam vojnika je poginulo po prvim informacijama", dodao je glasnogovornik Evgen Silkin, dodajući da su separatisti na tom području minirali ceste.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Ukrajinska snimka američkog tenka Abrams u akciji Neki su već uništeni Američki tenkovi Ukrajini su trebali donijeti preokret u ratu, a sada su povučeni s bojišta

Nesreća se dogodila nedaleko od Marijinke, grada pod kontrolom vladinih snaga, koji je prošli tjedan bio poprište krvavih sukoba i gdje su se borbe nastavile u ponedjeljak.

Obama: Putin želi obnoviti slavu sovjetskog carstva

Ukrajinski ministar obrane Stepan Poltorak rekao je da je ofenziva separatista na Marijinku "prvi put nakon bitke za Debalceve zaprijetila" mirovnom ugovoru potpisanom u veljači u Minsku. Debalceve je strateško čvorište na pola puta između pobunjeničkih prijestolnica Donecka i Luhanska koje su separatisti zauzeli nedugo nakon uspostave primirja predviđenog po tom ugovoru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene