Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo lakše ozlijeđen

Nakon tjedan dana spašen iz pukotine ledenjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački alpinist spašen je iz pukotine ledenjaka u Austriji, nakon što je ondje očito proveo oko tjedan dana, priopćila je austrijska policija.

Sedamdesetogodišnji alpinist iz Bavarske imao je samo lakše ozljede, ali je bio pothlađen i iscrpljen, a nakon spašavanja prevezen je helikopterom u bolnicu u Innsbrucku.

Nijemac tvrdi da je prije otprilike tjedan dana krenuo na uspon, kad se dogodila nezgoda nakon koje je ostao zarobljen u napuklini ledenjaka. Policija je potvrdila da alpinist ima više ogrebotina koje su nastale prije nekoliko dana. Pretpostavlja se da je na visini od oko 3000 metara pao u procijep dubok 20 metara.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

>> Ledena gromada veličine 2 Manhattana odlomila se od Greenlanda

Na njegovu sreću, bio je relativno dobro opremljen i imao je dovoljno tekućine. Drugi alpinisti koji su onuda prolazili čuli su njegove pozive u pomoć i pozvali policiju, koja ga je pronašla kako sjedi na naprtnjači. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene