Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema jamca sigurnosti

VIDEO Panika u ljetovalištu koje vole i Hrvati nakon što je morski pas ubio turista: Uvode se nove mjere - "Molim vas nemojte..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Egipatska vlast poduzima veće mjere zaštite nakon što je ruskog turista prije nekoliko dana raskomadao morski pas.

Od ponedjeljka je zabranjeno kupanje u egipatskom ljetovalištu u Hurgandi gdje je prije nekoliko dana morski pas napao i na koncu ubio ruskog turista.

 

 

Srbijanski turisti koji ljetuju u tom gradu svoja su iskustva podijelili u Facebook grupi Egipat info gdje je jedna turistkinja napisala da egipatska vlasti ovakve slučajeve "mete pod tepih radi turuzma i novca."

Pročitajte i ovo Nove cijene karata - 1 osjetna razlika Poskupjele morske linije! Ovo su nove cijene, a domaćini negoduju

U grupi su istaknuli da je nužno slušati stručnjake. Ne bi se trebali kupati ujutro i navečer jer se tada morski psi hrane, ali ne bi trebali niti prelaziti bove ili kupati se sami. 

Iako su neki hoteli postavili mreže koje štite turiste od napada morskih nemani, obala Crvenog mora i dalje nije zaštićena. Kupanje na otvorenom tamo je zabranjeno.

Pročitajte i ovo Destinacija Hrvatska - 1 veliki skok cijena Ljetovanje u Hrvatskoj za Hrvate nedostižan san: "Iste su cijene ovdje i u Francuskoj"

"Molim vas, ako ste u Hurgadi, nemojte ići na kupanje. Dogodio se taj jedan napad i nitko ne može jamčiti da neće biti drugog", kazao je Egipćanin Šika koji živi u Srbiji za Alo!

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene