Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Izraelu povećana razina pripravnosti

Pokapali bivšeg premijera Sharona, a iz Pojasa Gaze gađali raketama blizu mjesta sprovoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije rakete ispaljene iz Pojasa Gaze pale su u ponedjeljak na jug Izraela, pri čemu nije bilo ni žrtava ni šteta, nakon pogreba vojnog zapovjednika i bivšeg izraelskog premijera Ariela Sharona, objavila je vojska.

Dvije rakete su pogodile regiju Shaar HaNegev, ali su pale u nenaseljeno područje, navela je vojska u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija

Projektili su gađali grad Sderot, blizu imanja obitelji Sharon gdje je bivši premijer pokopan, precizira jedan glasnogovornik policije.

Ispaljivanje raketa iz Gaze se dogodilo nakon završetka vojnog pogreba generala Sharona, koji je pokopan u ponedjeljak poslijepodne na obiteljskom imanju Sycomores, u regiji Negev, nedaleko Gaze.

Izraelske službe sigurnosti su poslale pojačanja i povisile razinu pripravnosti u strahu od ispaljivanja rakete iz Gaze. One su također postavile proturaketni sustav Iron Dome.

FOTOGALERIJA Tisuće Izraelaca došlo odati počast Arielu Sharonu!

Sharon sahranjen na obiteljskom imanju

Bivši izraelski premijer i vojni zapovjednik Ariel Sharon pokopan je u ponedjeljak poslijepodne na obiteljskom imanju na jugu Izraela, pokraj druge supruge Lily, javlja AFP.

Tijekom vojnog pogreba osam generala izraelske vojske je nosilo lijes, omotan u izraelsku zastavu. Prema židovskoj tradiciji vojni rabin je u znak tugovanja poderao okovratnike pokojnikovih sinova Omrija i Gilada koji su zatim izrekli molitvu mrtvih Kaddish.

Izgovarajući posmrtno slovo, šef stožera general Benny Gantz je obećao da će ostati vjeran borcu i podsjetio je na Sharonovu dugu vojnu karijeru.

Među izraelskim i stranim istaknutim osobama pogrebu su nazočili američki potpredsjednik Joe Biden i izaslanik Blikoistočnog kvarteta bivši britanski premijer Tony Blair.

Više stotina Izraelaca je izdaleka pratilo pogreb na obiteljskom imanju Sycomores koje se nalazi na zapadnom rubu pustinje Negev. Sharon je pokopan uz suprugu koja je umrla 2000. godine. Lijes Ariela Sharona je dovezen na imanje u vojnom vozilu nakon službenih odavanja počasti ispred izraelskog parlamenta Knesseta u Jeruzalemu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene