Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv digitalnog nasilja

Liječnica zbog prijetnji teoretičara zavjera počinila samoubojstvo: Ispituju osobu koja joj prijetila mučenjem i ubojstvom

Prijetnje putem maila
Prijetnje putem maila Foto: Getty Images
Njemačka vlada je preneražena samoubojstvom austrijske liječnice nakon niza prijetnji teoretičara zavjera i aktivista protiv cijepljenja, javlja u srijedu dpa.

Lisa-Maria Kellermayr pronađena je mrtva u petak u svojoj ambulanti u Gornjoj Austriji. Ta 36-godišnjakinja je javno zagovarala cjepiva protiv covida-19 i često se pojavljivala u medijima.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Sasula uvrede Prijetila ravnatelju KBC-a jer nije dobila specijalizaciju: "Crknite Hercegovci, pi*ka vam materina ustaška'" Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje

Prije smrti je potvrdila da je primala prijetnje smrću i da je bila izvrgnuta maltretiranju.

Glasnogovornik njemačke vlade je kazao da je kancelaru Olafu Scholzu posebice važno da se osude prijetnje i nasilje, osobito protiv medicinskog osoblja.

Borba protiv digitalnog nasilja

Njemačke vlasti, rekao je, surađuju u istrazi s austrijskim kolegama. Također je istaknuo da je Berlin odlučan boriti se protiv "digitalnog nasilja svim ustavnim sredstvima i snagom zakona".

Njemački tužitelji u Bavarskoj su potvrdili da ispituju jednu osobu koju sumnjiče za prijetnje upućene liječnici.

Radi se o muškarcu iz Bavarske koji je, kako prenose mediji, Kellermayr slao elektroničku poštu s prijetnjama mučenjem i ubojstvom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene