Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat i dalje bijesni

Nakon ranjavanja u Alepu preminuo jedan od vođa sirijskih pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od vođa sirijskih pobunjenika, Abdelkader Saleh, umro je u bolnici u Turskoj u koju je prebačen nakon ranjavanja u Alepu.

Zapovjednik Brigada al Tawhid, koje podržava Katar, ranjen je u četvrtak kad je u zračnom napadu na njegov stožer ubijen jedan a ranjen drugi njegov dozapovjednik. Saleh je, nakon borbi u kojima su snage Bašara al Asada uz pomoć Hezbolaha preuzele neke pobunjeničke položaje kod Alepa, u trenutku napada pokušavao pregrupirati snage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve karte otvorene UTRKA ZA PREVLAST U SIRIJI Asadove jedinice, pobunjenici i Kurdi bore se za što veći komad teritorija Islamske države Slika nije dostupna Oporba prijeti odlaskom 'Asad nije došao pronaći rješenje, već kupiti vrijeme da pobije što više sirijskog naroda'

Vojska sirijskog režima je iskoristila nesuglasice među pobunjenicima i uspjela napredovati na bojišnici kod Alepa, najnaseljenijeg sirijskog grada udaljenog oko 40 kilometara od turske granice.

>> Sirijski pobunjenici KRIVOJ osobi odrezali glavu

Tawhid i ostale oporbene skupine na terenu prošlog su tjedna obavile da je stanje alarmantno i pozvale sve svoje pripadnike na bojišnicu.

Oporbeni aktivisti kažu da taj poziv ukazuje da pobunjenici strahuju da bi Asadove snage mogle ponovo zauzeti Alep. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene