Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisjećanje žrtava

Nakon pet godina: Nema obilježavanja napada na London

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peta je godišnjica terorističkih napada na London. Službenog obilježavanja tragedije nema. Na mjestima napada okupljaju se samo preživjeli, rodbina i prijatelji žrtava.

U tišini i suzama su majke, očevi, kćeri, sinovi odaju počast stradalima u terorističkim napadima na London. Prošlo je pet godina od tragedije. Na mjestima napada preživjeli, rodbina i prijatelji žrtava tješe jedni druge. 'Sedmog srpnja uvijek je teško. Prošlo je pet godina otkada smo izgubili sina, praktički tu gdje sada stojim. Teško je doći ovdje. Traumatično je i meni i mojoj supruzi, iako osjećamo da moramo doći i odati počast našem sinu', kaže Graham Russell, otac žrtve bombaških napada.

Pročitajte i ovo Sanja Jurišić i Krešimir Krolo - 1 Eskalacija Nižu se incidenti, posla ima i za policiju: "Ovo podsjeća na film Beskrajni dan, požar bi trebale gasiti sve uključene strane" Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!"

Sedmi srpnja ovoj je Australki koja je u Londonu gradila karijeru potpuno promijenio život. Tog je dana zaboravila karticu za podzemnu, vratila se kući, zakasnila na vlak kojim se inače vozi i ukrcala u vagon u kojem je bio jedan od bombaša. 'Sve je moglo biti tako drukčije, ali bomba je eksplodirala. To je bilo to, nije bilo praska, nije bilo ničeg, samo odjednom, svijet se promijenio', prisjeća se Gill Hicks, žrtva bombaških napada.

Bila je teško ozlijeđena. Ostala je bez obje noge. 'Moj je jedini strah bio zna li itko da smo dolje, sada to čudno izgleda kada gledate snimke, ali tada sam to mislio. Sjećam se da me netko dotaknuo po ramenu i rekao da sam prioritet', dodala je Hicks. U napadima na London poginulo je 52-oje nedužnih ljudi. Ranjenih je bilo na stotine. Neki od preživjelih i obitelji žrtava prozivaju vladu i gradsku vlast jer službenog obilježavanja pete godišnjice tragedije nema.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene