Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nakon izručenja Hrvatskoj, Peslać se očekuje u Šibeniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sreten Peslać (1970.) iz Ervenika pokraj Knina, koji je na osnovi međunarodne tjeralice uhićen u Veroni, a šibenski ga je sud u odsutnosti osudio na 10 godina zatvora za ratni zločin, očekuje se da će, kad bude izručen Hrvatskoj, biti doveden u Šibenik, a u Županijskom sudu potvrđuju da ima pravo na ponovljeno suđenje.

Suđenje je održano 1993. na Županijskom sudu u Šibeniku, a Peslać je u odsutnosti, s još 21 optuženikom, pravomoćno osuđen za sudjelovanje u terorističkim akcijama s ciljem da protjera nesrpsko stanovništvo iz Ervenika.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan"

Peslać je, po optužnici, od svibnja 1991. do siječnja 1992. kao pripadnik srpskih paravojnih postrojba tzv. sao krajine prijetio, vrijeđao te fizički zlostavljao Hrvate s erveničkog područja.

Također je pljačkao i palio njihovu imovinu, a sudjelovao je i u akcijama uhićenja i privođenja Hrvata u zatvor u Kninu, gdje su bili mučeni. Sve je to, prema optužnici, pridonijelo iseljavanju Hrvata iz Ervenika u tom razdoblju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene