Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pariška policija je večeras evakuirala Eiffelov toranj nakon dojave o postavljenoj bombi, pošto je nedavno francuska obavještajna služba izvijestila o 'neposrednoj prijetnji napada', priopćila je pariška policijska uprava.


Koncesionar Eiffelova tornja 'primio je u utorak navečer telefonski poziv iz javne govornice', dodaje policija koja je odlučila evakuirati toranj, nepuna dva tjedna nakon prve dojave o bombi u Eiffelovu tornju, 14. rujna. Dojava se pokazala lažnom te su ubrzo ponovno posjetitelji pušteni u Eiffelov toranj.

Vezani članci Slika nije dostupna Zagreb: Dojava o bombi u Eurocentru bila je lažna Slika nije dostupna Evakuiran Eiffelov toranj: Lažna dojava o bombi

>> 'Francuska se nalazi pod prijetnjom terorizma'

>> Evakuiran Eiffelov toranj: Lažna dojava o bombi

Dojava dolazi u času kada je francuski ministar unutarnjih poslova Brice Hortefeux rekao prošlog tjedna da je teroristička prijetnja u Francuskoj 'stvarna', a obavještajne službe govore o 'neposrednoj prijetnji napada'.

Postoji velika opasnost od atentata

'Ne želim uznemiravati ljude, ali imamo ozbiljne naznake koje se temelje na pouzdanim informacijama, a koje nam kažu da postoji velika opasnost od atentata', rekao je glavni ravnatelj policije Frederic Pechenard.

Al-Kaida islamskog Magreba (Aqmi) preuzela je odgovornost za otmicu petero Francuza, Togoanca i Madagaskarca 16. rujna na sjeveru Nigera i uputila je upozorenje Parizu.

Dana 14. rujna policija je već bila evakuirala Eiffelov toranj i postaju javnog prijevoza Saint Michel u Parizu i pariški kolodvor Saint Lazare 27. rujna, nakon dojava o bombi koje su se pokazale lažne.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju