Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organizirane ophodnje

Nakon burne noći stanje u Tunisu se smirilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Tunis i okolicu nadlijetali su u noći sa subote na nedjelju vojni helikopteri s upaljenim reflektorima nakon brojnih uzbuna o luđačkoj vožnji sumnjivih vozila čiji putnici su pucali po kućama, ali se situacija do jutra ipak smirila.

U nedjelju su se glavni grad i predgrađe probudili u tišini. Prepreke podignute prethodnog dana u pristupnim ulicama uklonjene su, a policijsko prisustvo smanjeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strani analitičari poručuju Gramzivost i despotizam režima izvori arapske pobune Slika nije dostupna 'Hvala ti, ali sada je bilo dosta' Tisuće Tunižana traži ostavku predsjednika Ben Alija

Suočeni s prijetnjama i pljačkama počinjenima prethodne noći, osnovani su i građanski odbori za nadziranje i trebalo bi ih biti sve više, a organizirat će ophodnje radi zaštite stanovnika.

Iako je predsjednik Zine El Abidin Ben Ali napustio zemlju, u Tunisu su u subotu bili nastavljaju nemiri - najmanje 42 zatvorenika izgubila su život u požaru u zatvoru u Monastiru, pljačkaši su krali iz trgovina, zapaljena je glavna željeznička postaja u Tunisu, a glavnim gradom odjekivala je i sporadična pucnjava bandi.

>> Gadafi: Tunis živi u strahu, bili su nestrpljivi

Strane turističke agencije i u nedjelju su nastavile s evakuacijom svojih državljana iz Tunisa, a političke snage u zemlje pod predsjedanjem privremenog predsjednika Fuada Mebaze i premijera Mohameda Ganušija nastavile su pregovore o stvaranju koalicijske vlade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene