Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaplijenili ga

Nakon brodova za spašavanje migranata, blokirali i korištenje izvidničkog zrakoplova

Sea watch (Foto: AFP)
Sea watch (Foto: AFP) Foto: Afp
Njemačka nevladina organizacija Sea-Watch u srijedu je objavila da je Malta blokirala njezin zrakoplov korišten za pronalaske migrantskih brodova u opasnosti.

"Politička ofenziva protiv civilnog spašavanja na moru nastavlja se: sada je civilnom promatračkom zrakoplovu Moonbird također zabranjeno djelovati", priopćio je Sea-Watch.

Pročitajte i ovo Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan? Greška na zrakoplovu Sve više slučajeva Otvorena kaznena istraga o avionu koji je ostao bez komada trupa u zraku

Tijekom prošlog mjeseca nevladinim organizacijama koje spašavaju migrante znatno je ograničeno djelovanje jer su i Malta i Italija odbile nastaviti pružati pristanište njihovim brodovima.

Sea-Watch kaže kako je njihov Moonbird pomogao u spašavanju 20 tisuća ljudi, uključujući njih "više od tisuću koji bi se sigurno utopili" da posada letjelice nije vidjela njihove brodove koji tonu.

Sea-Watch je u ponedjeljak objavio da je njihovo plovilo Sea-Watch 3 "zaplijenjeno na Malti, bez da su vlasti dale ikakvu pravnu osobu za to". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene