Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njegove slabosti

Nakon 71 godine otkrivena tajna Hitlerova opsesija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgleda kako Hitlerovi najbliži suradnici nisu znali baš sve o njemu. Ili barem nisu znali onoliko detalja iz njegova života koliko su ih znale žene koje su ga posluživale. Jedna od njih je progovorila o Hitlerovim slabostima.

Iako se volio predstavljati kao pobornik zdravog načina života, pa se mislilo kako se zdravo hrani i pije mlaku vodu, nacistički vođa Adolf Hitler je redovito imao napade gladi oko ponoći i tada bi jeo svoju posebnu tortu 'Fuhrer Cake' i ostale gnjecave poslastice.

Nakon kasnovečernjeg druženja s gostima, Hitler bi doslovno 'počistio' frižider prije počinka, a rijetko se budio prije 14 sati, otkriva sobarica Elisabeth Kalhammer koja je bila zaposlena u njegovoj planinskoj kući u Bavarskoj. Elisabeth je nakon 71 godine prekinula šutnju i otkrila kakav je to život bio u Berghofu kad je Hitler boravio u njemu.

89-godišnja Kalhammer tvrdi kako je Hitlerova djevojka Eva Braun, koju je osoblje rezidencije pozdravljalo sa ‘Heil M’lady’, zapravo vodila kućanstvo.

Sva posluga je znala Hitlerove probleme sa slezenom zbog koje mu je propisana stroga dijeta. Ali diktator se dijete nije pridržavao već je uživao u čokoladnim keksima, tortama i kolačima.

Zapanjujuće otkriće: Hitler ovo nije znao!

‘Fuhrer torta' - od jabuka, oraha i grožđica, morala se peći svaki dan za njega. No, nije je jeo u javnosti već tijekom noći, kad bi svi zaspali i kad ga nitko ne bi vidio.

'Volio je jesti slatko', rekla je Elisabeth, dodavši pritom kako je Eva Braun bila njihov najbolji prijatelj.

Austrijanka Elisabeth je oglas za ovaj poseban posao pronašla u lokalnim novinama. Nije znala da je riječ o Hitleru, no kad je prošla na testiranju, nije imala hrabrosti odbiti posao iako ju je majka preklinjala da upravo to učini.

'Osjećala sam se nelagodno kad sam stigla', prisjetila se ova žena, koja je tada bila tinejdžerica. Prvog dana na poslu morala je proći kroz tri SS stražarske postaje.

Kuća je uvijek bila puna gostiju, a posluga nije imala pravo govoriti u njegovoj prisutnosti. Nije ga se smjelo ni tračati, no naravno da se to s vremena na vrijeme radilo, prisjeća se ova svjedokinja vremena koja je odmah pri dolasku u rezidenciju upozorena kako će se iznošenje detalja iz života u Bergrofu oštro kazniti.

Bila je jedna od 22 djevojke koje su zaposlene kao osoblje te se često nalazila u Hitlerovoj prisutnosti. Nikad nije razgovarala s njim. Samo je osoblju koje mu je dugo služilo bilo dopušteno da mu se približi i uđe u njegove privatne sobe.

'Eva Braun je bila dobra prema meni. Ponašala se kao gospodarica kuće iako nije bila udana za Hitlera. Dizajnirala je naše uniforme. Darivala nas je za Božić', tvrdi Elisabeth.

Hitler je bio opsjednut filmovima. U Berghofu je imao svoje privatno kino koje su mogle koristiti i sluškinje. No, raspoloženje se promijenilo u srpnju 1944. godine, nakon neuspjelog pokušaja atentata na Hitlera. Elisabeth je u Berghofu radila skoro do kraja rata kad je evakuiran i bombardiran od strane saveznika.

Pročitajte i ovo Ilustracija NEKIM RODITELJIMA I POZLILO Djeca izvodila nacistički pozdrav tijekom predstave: Roditelji zgroženi, elitna škola pokušala sve zataškati Slika nije dostupna BILA TAJNICA ZAPOVJEDNIKA LOGORA Štićenica doma za starije (95) optužena za nacističke zločine, a sudi joj - sud za maloljetnike

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene