Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravda spora, ali dostižna

Nakon 50 godina pronašli otmičara i ubojicu 7-godišnjakinje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Charles Chuck Ridulph uvijek je pretpostavljao da je njegovu malenu sestricu, dok se igrala u parkum oteo, ubio i bacio u šumu netko potpuno nepoznat.

Nije mu palo na pamet da bi to mogao učiniti netko iz njegovog rodnog grada, piše Yahoo news. Nakon pola stoljeća od ubojstva, Charless je pretpostavljao da je krivac umro ili je u zatvoru zbog nekog drugog kaznenog djela. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju Danka Ilić Tijelo nije pronađeno Načelnik policije o Dankinim ubojicama: "Oni o tome govore hladno, kao da su udavili mače". Otkrio i moguće razloge zašto kriju gdje je tijelo djevojčice

Proteklu subotu bio je zapanjen viješću da je njegov nekadašnji susjed, danas bivši policajac, optužen zbog otmice i ubojstva. Točnije, optužen je za otmicu i ubojstvo 7-godišnje Marie Ridulph davne 1957. godine, a do optužbe je došlo nakon što je njegova bivša djevojka otkrila neupotrebljenu kartu za vlak, čime je srušen njegov alibi.

71-godišnji Jack Daniel McCullough zadržan je u zatvoru u Seattleu. 'Ne mogu vjerovati da su nakon svih ovih godina pronašli krivca', rekao je Chuck Ridulph koji tvrdi da ne prođe dan da se ne sjeti svoje pokojne sestre.

Maria se 3. prosinca 1957. godine bezbrižno igrala na igralištu. Njezina prijateljica, Kathy Chapman, ispričala je istražiteljima kako je vidio Mariu da priča s muškarcem kojeg je zvala 'Johnny'. Kathy je otrčala kući po rukavice, a kada se vratila, Marie i muškarca više nije bilo.

U potragu za Marijom bilo je uključeno preko 1000 policajaca, no bez uspjeha. Njezin se brat prisjetio kako su u travnju 1958. godine dvojica muškaraca berući gljive pronašla ostatke tijela. Policija je posumnjala na McMullougha, koji je živio u blizini i odgovarao je opisu muškarca s kojim je Maria zadnja pričala. No, on je imao alibi, tvrdio je da je na dan nestanka djevojčice vlakom išao iz Roockforda u Chicago. 

Njegova je priča pala u vodu nakon što su istražitelji ponovno ispitali ženu koja je s McMulloughom bila u vezi u to vrijeme. Ispričala je kako je u dokumentima pronašla neiskorištenu kartu za vlak, iz Rockforda do Chicaga, koja je vrijedila na dan kada je nestala djevojka. Jednom kada se njegov alibi srušio, policiji nije bilo teško složiti slagalicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene