Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nakon 35 godina čekanja na smrtnu kaznu pušten kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijac koji je proveo 35 godina u očekivanju smrtne kazne u Pakistanu zbog optužbe za špijunažu danas se vratio supruzi i djeci, nakon što je pakistanski predsjednik Pervez Musharraf prihvatio njegovu molbu za pomilovanjem.

Kashmir Singh, tada zaposlen u policiji, uhićen je 1973. u Rawalpindiju dok je pokušavao ilegalno unijeti robu iz Pakistana u Indiju, nakon čega ga je vojni sud osudio na smrt.

Pročitajte i ovo Libijska milicija (Foto: AFP) Smrt strijeljanjem U Libiji 45 pripadnika milicije osuđeno na smrt zbog ubijanja prosvjednika za vladavine Moamera Gadafija Slika nije dostupna Jednoglasno proglašen krivim Hrvatski državljanin osuđen zbog pozdravljanja "Hitlerovim pozdravom", izbacili ga iz Austrije

Singh je u pratnji pakistanskog ministra za ljudska prava Ansara Burneya, koji je odigrao presudnu ulogu u njegovom oslobađanju, preko graničnog prijelaza Wagaha između Lahorea i Amritsara prešao u Indiju, gdje su ga dočekale stotine ljudi, među kojima i žena i sinovi, koje je posljednji put vidio kao dječačiće.

Kći i unuci ga čekaju u rodnom mjestu u Punjabu, kamo će stići tijekom dana.

Singhova molba za pomilovanjem desetljećima je bila zagubljena među tisućama drugih pakistanskih osuđenika na smrt, ali su je u prosincu primijetili članovi mjesne organizacije za zaštitu ljudskih prava, nakon čega su ga potaknuli da napiše novu molbu, koja je usvojena, pa je jučer pušten iz zatvora u Lahoreu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene