Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska policija objavila je da je uhitila i optužila 52-godišnjeg muškarca nazvanog 'noćni lovac' za niz silovanja i seksualnih napada u razdoblju od 17 godina.


Delroy Grant, uhićen u nedjelju, optužen je za pet silovanja, šest silovanja u pokušaju i 11 provala između 1992. i 2009. godine, objavila je policija. Grant bi se trebao ovog ponedjeljka pojaviti pred londonskim sudom u Greenwichu.

Vezani članci Lovac, ilustracija 64-godišnjak lovio fazane u Dugopolju pa pogodio kolege lovce i lakše ih ozlijedio Slika nije dostupna Arizonom hara serijski silovatelj djevojčica

Grant je napadao žene starije od 60 godina, uključujući i nekoliko starica starijih od 90. Operirao je po južnom Londonu. Žrtvama bi prvo isključio telefon i struju i zatim ih zlostavljao pod svjetlom baterije.

Uhićen je nakon jedne od najduljih i najsloženijih istraga o serijskim silovateljima u britanskoj povijesti. U istrazi, koja je koštala više od 100 tisuća funta (oko 820 tisuća kuna), ispitano više od dvije tisuće DNK uzoraka, priopćila je policija.