Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Darovao joj život

Najvrijedniji dar za Valentinovo: Djevojci poklonio - bubreg!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Terry Lee iz Chicaga proslavio je Valentinovo darujući svojoj djevojci Trishi Beckwith jednu od najvrijednih stvari koju ima - svoj bubreg.

Kada su Terry i Trisha bili u vezi oko 4 mjeseca njoj je dijagnosticiran Sistemski eritemski lupus (SEL). To je autoimuna bolest pri kojoj imunološki sustav napada organe ili stanice u tijelu, izazivajući oštećenja i disfunkcije. Može zahvatiti kožu, zglobove, bubrege, pluća, živčani sustav, itd. Daljnjim pretragama je otkriveno kako Trishini bubrezi ne funkcioniraju i da treba transplantaciju, piše Tennessean.

Pročitajte i ovo LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti" Slika nije dostupna Video: Savršen dar za Valentinovo

Trishina obitelj je gotovo odmah isključena jer svi imaju visoki krvni tlak. Trisha je mislila da će je Terry ubrzo ostaviti jet 'tko želi vezu sa ženom koja ide na dijalizu i pada joj kosa'? No, Terry je nije ostavio već se prijavio na testiranje koje je pokazalo kako je prikladan donor.

'Odluka nije bila nimalo teška. Stalo mi je do nje, volim je i želim da živi normalnim životom', kazao je jutros uoči operacije 32-godišnjak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene