Žrtve Samuela Littlea (Foto: AFP)
Žrtve Samuela Littlea (Foto: AFP) Foto: Afp

Sjedinjene Države najvjerojatnije su pronašle najvećeg serijskog ubojicu u svojoj povijesti Samuela Littlea (79), koji je priznao 93 ubojstva, a savezna policija (FBI) zasad ih je potvrdila 50.


Većina žrtava Samuela Littlea, koji je harao između 1970. i 2005., bile su žene.

Vezani članci Mike Pompeo i Andrej Plenković Okončan sastanak Pompea i Plenkovića: "Nadam se da će državno tajništvo vidjeti da smo ispunili sve preduvjete za ukidanje viza za posjet SAD-u" Zatvor, ilustracija (Foto: Gettyimages) ''Najefikasniji'' serijski ubojica u američkoj povijesti: Priznao 90 ubojstava

Little služi kaznu doživotnog zatvora od 2014. kada je proglašen krivim i osuđen za tri ubojstva. No čini se da je broj njegovih žrtava mnogo veći.

"Samuel Little godinama je vjerovao da ga policija neće pronaći i da nikoga nije briga za njegove žrtve", rekla je Christie Palazzolo, forenzična istražiteljica u FBI-u. "Iako je već u zatvoru, FBI smatra da je važno suditi mu za svaku žrtvu i zatvoriti svaki mogući slučaj".

Policija misli da su sva Littleova priznanja vjerodostojna i otvorila je mrežnu stranicu na kojoj se mogu vidjeti snimke priznanja ubojice koji opisuje ubojstva kojih žrtve još nisu identificirane.

"Velik broj tih smrti bio je označen kao predoziranje, nesretan slučaj ili uzrok smrti nije utvrđen. Neka tijela nikad nisu pronađena", dodaje FBI na toj mrežnoj stranici.

Bivši boksač, poznat i po imenu Samuel McDowell, prvi put je uhićen 2012. u prihvatilištu za beskućnike u Kentuckyju. Izručen je u Kaliforniju u okviru slučaja u vezi s drogom.

Ondje su ga vlasti zahvaljujući tragovima DNK-a dovele u vezu s trima neriješenim predmetima poznatim kao "cold cases", na temelju čega je 2014. osuđen za ubojstvo triju žena u Los Angelesu između 1987. i 1989. Sve tri su bile pretučene i ugušene. (Hina)