Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruska prijestolnica zabilježila je najtopliji dan u povijesti za mjesec studeni, s temperaturom od 13 Celzijevih stupnjeva, izvijestila je moskovska meteorološka služba.


'U podne je zabilježeno 13 Celzijevih stupnjeva, što još nije maksimum. Očekujemo da će temperatura još rasti', ističe meteorološka služba na svojoj internetskoj stranici.

'Treba istaknuti da je ovaj nesvakidašnji podatak zabilježen u uvjetima potpune naoblake', dodao je. Moskva je u srijedu bila prekrivena gustim oblacima. Prethodni rekord od 12,6 stupnjeva zabilježen je 1927.

Vezani članci Slika nije dostupna Najtopliji je dan od početka godine! Slika nije dostupna UV zračenja veoma visoka, umjereno sa sunčanjem

>> VIDEO: Osmo svjetsko čudo je...?

Zapad Rusije u srpnju i kolovozu zahvatio je val neviđene vrućine praćen velikom sušom, što je uzrokovalo velike šumske požare i uništenje trećine površine pod žitaricama.

Rusija je usto zabilježila preveliku smrtnost, s 56.000 umrlih više u srpnju i kolovozu 2010., naspram istog razdoblja godinu ranije, po ruskom saveznom zavodu za statistiku Rosstatu. (Hina)