Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Globalno zatopljenje

Najtopliji dan u studenom u povijesti Moskve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska prijestolnica zabilježila je najtopliji dan u povijesti za mjesec studeni, s temperaturom od 13 Celzijevih stupnjeva, izvijestila je moskovska meteorološka služba.

'U podne je zabilježeno 13 Celzijevih stupnjeva, što još nije maksimum. Očekujemo da će temperatura još rasti', ističe meteorološka služba na svojoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Celzijusi iznad 20 Najtopliji je dan od početka godine! Slika nije dostupna Sunce je pržilo UV zračenja veoma visoka, umjereno sa sunčanjem

'Treba istaknuti da je ovaj nesvakidašnji podatak zabilježen u uvjetima potpune naoblake', dodao je. Moskva je u srijedu bila prekrivena gustim oblacima. Prethodni rekord od 12,6 stupnjeva zabilježen je 1927.

>> VIDEO: Osmo svjetsko čudo je...?

Zapad Rusije u srpnju i kolovozu zahvatio je val neviđene vrućine praćen velikom sušom, što je uzrokovalo velike šumske požare i uništenje trećine površine pod žitaricama.

Rusija je usto zabilježila preveliku smrtnost, s 56.000 umrlih više u srpnju i kolovozu 2010., naspram istog razdoblja godinu ranije, po ruskom saveznom zavodu za statistiku Rosstatu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene