Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestali ribari

Razoran tajfun stigao na Filipine: Vjetar puše i do 200 km/h, 23 nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uslijed jakih pljuskova i vjetrova brzine i do 200 km/h nestala su 23 filipinska ribara.

Tajfun Utor, najsnažniji tajfun ove godine, stigao je u ponedjeljak ujutro na obale Filipina, gdje se 23 osobe već vode kao nestale, izvijestile su vlasti.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan

Sve nestale osobe su ribari koji su proteklog vikenda bili na moru ispred najvećeg otoka Luzona kojim bjesni tajfun, rekao je direktor agencije za prirodne nepogode.

Utor, praćen jakim pljuskom i vjetrovima brzine do 200 km/h, stigao je na kopno u ponedjeljak ujutro oko 3.00 sata (u nedjelju u 21.00 sat po srednjoeuropskome vremenu). U ponedjeljak rano ujutro bio je iznad pokrajine Nueva Vizcaya a tijekom dana bi se trebao premještati prema Južnom kineskom moru.

>> Razoran tajfun Soulik iz domova protjerao 500.000 Kineza

Snažni pljuskovi su zahvatili prijestolnicu Manilu, 250 km južnije, ali nema dojava o poplavama. Ipak, većina škola u gradu bila je zatvorena.

Filipini su na putanji kretanja tajfuna i svake godine ga zahvati dvadesetak oluja koje znaju odnijeti i stotinjak života.

U prosincu prošle godine tajfun Bopha je usmrtio oko 2000 ljudi, što u poplavama, što u odronima na otoku Mindanau, dijelu otočja koji je inače izvan putanje kretanja tih silovitih oluja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene