Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iste, a različite

Upoznajte najneobičnije blizanke na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sienna i Sierra su dvije jako neobične blizanke iz Houstona. Jedna je normalna dok druga nažalost boluje od rijetke bolesti.

Rođene su u prosincu 1999. godine. Sierra je bila normalne težina za dijete rođeno tri mjeseca prije termina dok je Sienna, ili kako su je s vremenom nazvali, Sinny težila samo pola kilograma i mogla je stati u majčin dlan. Dok je Sierra napredovala Sinny su dali deset posto šanse za preživljavanje, no žilava djevojčica se izvukla i preživjela upalu pluća i operaciju srca.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji Nestala Danka Ilić Utrka s vremenom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom: "Jedan pravac istrage još uvijek nije isključen"

Tek nakon šest godina i bezbroj liječničkih pregleda Sinny je dobila službenu dijagnozu. Boluje od rijetkog genetskog poremećaja kakvog ima samo dvjestotinjak ljudi na cijelom svijetu - primordijalni dvorfizam. Sinnie ima 12 godina, visoka je samo 1,2 metra i teška oko 12 kilograma. Malo je vjerojatno da će više rasti, a kosti u njenim ušima su toliko malene da mora nositi slušni aparat. Ono što ovu djevojčicu razlikuje od ostalih koji bolulju od istog sindroma jest to što ima sestru blizanku koja je sasvim normalna.

Iako su liječnici prognozirali kako se nikad neće razviti te da će živjeti kao biljka, Sinny je sušta suprotnost. Vesela je i vedra djevojčica koja voli plesati i pjevati te se čak zeza na vlastiti račun. Ponekad kad dođe doma poviče 'Patuljak je u kući' i njeni roditelji je naprosto obožavaju. Kažu da su im njen humor i vedrina pomogli u životu i spasili ih od neizbježne depresije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene