Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve su mlađi

Najmlađi kriminalci u Britaniji imaju 3 godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica dječaka od samo tri godine postali su najmlađi osumnjičenici u kriminalnoj povijesti Britanije. Njihovi 'slučajevi' nisu povezani a policija ih je ispitala nakon što su optuženi za vandalizam.

Njih su dvojica među desetero djece ispod šest godina koji su bili pod istragom za razne kriminalne radnje, uključujući i seksualni napad te razvratno ponašanja jednog 5-godišnjaka, službeni su podaci policije, a koje je prenio Daily Mail.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Hitna pomoć, ilustracija Prevezeno u bolnicu Teška nesreća kod Sinja: Auto naletio na dijete, ima ozljede opasne po život

Naučeno ponašanje?

Dr. Cynthia McVeigh, šefica Katedre za psihologiju na Sveučilištu Caledonian u Glasgowu kaže kako bi njihove radnje mogle biti rezultat naučenog ponašanja. 'Katkad se događa da su i oni samo bili zlostavljani ili da su svjedočili kriminalnim radnjama ili svojoj kući ili negdje drugdje. Ako je i drugdje, znači da ih roditelji ne nadziru kako treba', pojasnila je te dodala kako bi trebalo ispitati obiteljsku situaciju kod te djece.

Sve mlađa djeca kriminalci

Ranije ovog mjeseca u Glasgowu jedan je 11-godišnji migrant iz istočne Europe optužen za silovanje i pljačku 14-godišnje djevojčice, a u lipnju je uhićen i najmlađi zločinac u Engleskoj i Walesu, 6-godišnjak osumnjičen za pljačku u Bedfordshireu. U posljednje tri godine više od 6.000 prekršaja i kriminalnih radnji počinjila su djeca mlađa od 10 godina, uključujući i 9-godišnjake optužene za silovanje te 8-godišnjake za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. No, svi su oni premladi da bi za svoja nedjela mogli kriminalno odgovarati, biti optuženi ili zadržani u pritvoru. U Škotskoj je ta dobna granica 8 godina, što je ujedno i najniža u Europi, a u Engleskoj i Walesu je 10 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene