Najmanje sedam planinara, među kojima je i nekoliko Južnokorejaca, smatra se nestalima u lavini koja se obrušila na popularnu pješačku stazu planinskoga lanca Annapurne, rekla je dužnosnica ministarstva turizma Mira Acharyja.

Galerija


Planinari su nestali nakon što se lavina srušila na stazu u selu Deurali na visini od 3200 metara u području Annapurne, rekla je Acharya. "Mobilizirali smo policijske spasilačke ekipe u tome području, no loši vremenski uvjeti i snježne padaline ometaju naše napore da spasimo unesrećene", dodala je.

Vezani članci Slika nije dostupna Krici i zvuk lavine: Novi potres natjerao ljude u panični bijeg Slika nije dostupna Dvojica alpinista odnijela lavina, jedan pao na drugom vrhu

Kazala je i da helikopteri ne uspijevaju sletjeti na mjesto na kojemu su nestali planinari, a mjesni policajac Dipak Regmi tvrdi da će njegovim kolegama trebati najmanje jedan dan da stignu do tog mjesta iz najbliže policijske postaje.

Južnokorejska novinska agenija Yonhap izvijestila je da su na Himalaji nestala četiri južnokorejska državljana. Radi se o učiteljima koji su u Nepalu volontirali. Tisuće stranih planinara posjete Himalaju tijekom sezone planinarenja u proljeće i jesen. U 2014. godini u lavinama na popularnoj ruti na Annapurni poginulo je najmanje 40 planinara.