Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najjeftiniji automobil na svijetu... za 2500 dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proizvođač automobila Tata Motors, podružnica indijskog konglomerata Tata, predstavio je u New Delhiju najjeftiniji automobil na svijetu koji stoji 100.000 rupija (2500 dolara).

Nazvan "narodnim automobilom", "Nano", koji će biti komercijaliziran tijekom 2008., pokreće minijaturni motor od 624 cm3, a nema ni klimu ni prozore na električni pogon u svojoj temeljnoj verziji.

Pročitajte i ovo Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!" Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv"

Pri inauguraciji, vlasnik indijskog konglomerata Ratan Tata (70) želio je da ona predstavlja događaj u povijesti prometa jednako kao prvi let na Mjesec.

Odbacujući ideju da bi taj novi proizvod mogao povećati zagađenje i pogoršati prometne gužve u indijskim gradovima, industrijalac je kazao da je želio usavršiti "siguran" proizvod, "pristupačan svima".

Zasad postoji tek sedam milijuna automobila na 1,1 milijardu
stanovnika na indijskim cestama (nasuprot jednog automobila na dva stanovnika u Europi i SAD-u). Indijci su kupili 1,1 milijun automobila 2005. godine, a brojka bi se trebala udvostručiti do 2010. godine kako se razvija indijska srednja klasa.

Tata se nada prodati milijun modela svojeg jeftinog vozila godišnje, ne samo u Indiji već i na drugim novim tržištima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene