Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Europi

Najgora za život je Velika Britanija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija najgora je zemlja za život u Europi iako se u njoj najviše zarađuje, otkriva jedna studija.

Blagodati visokih prihoda umanjeni su zbog velikog broja radnih sati, malo dana godišnjeg odmora, sve većih cijena hrane i goriva te malo sunca, piše Daily Mail. Istraživači su zbrojili službene podatke za deset europskih zemalja uključujući, Francusku, Španjolsku, Njemačku, Italiju, Švedsku, Poljsku, Nizozemsku, Irsku i Danska. Izračunali su da Britanci imaju najveći prihod po domaćinstvu nakon što se oduzme porez, što je sa 35.730 funti godišnje više za čak 10.000 funti (oko 78.500 kuna) više od europskog prosjeka.

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih"

Ali većina toga potrošena je na plaćanje troškova stanovanja i hrane, prema uSwitch.com koji istražuje kvalitetu života u Europi. Nakon što je uzeto u obzir 17 mjera kvalitete života, studija je Britaniju stavila na posljednje mjesto,dok je na prvom Španjolska. Britanci prema tome mogu očekivati da će raditi tri godine duže i umrijeti dvije godine mlađi od primjerice Francuza.

Mislite li da je lošiji život u:

  • Britaniji
  • Hrvatskoj

Ukupno glasova:

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene