Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najbogatiju Njemicu ucjenjivao bivši ljubavnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo u Muenchenu priprema tužbu protiv švicarskog državljanina Helga Sgrabija zbog sumnje da je suvlasnicu BMW-a i najbogatiju Njemicu Susanne Klatten ucjenjivao te je od nje iznudio višemilijunske iznose.

'Suđenje bi se sljedeće godine trebalo održati u Muenchenu', priopćilo je odvjetništvo u Muenchenu. 41-godišnjem Helgu Sgrabiju, koji se još od početka godine nalazi u pritvoru, suditi će se za ucjenu i prijevaru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražio 11.000 kuna Pornografskim snimkama ucjenjivao ljubavnika Slika nije dostupna Vrebao bogatašice Nezasitnom žigolu milijuni eura nedostatni, završio u zatvoru

Glasnogovornik Susanne Klatten, nasljednice njemačke industrijske dinastije Quandt, u međuvremenu je potvrdio napise nekih medija po kojima je Sgrabi, zajedno s još nekoliko suučesnika, kompromitirajućim video materijalima ucjenjivao Klatten. 

Kako se nadalje navodi, 46-godišnja Susanne Klatten, udata majka troje djece, sredinom prošle godine upustila se u ljubavnu aferu sa Sgrabijem.

Klatten je Sgrabiju nakon nekoliko mjeseci prvo dala 7,5 milijuna eura nakon čega je ovaj pokušao iznuditi 40 milijuna prijeteći da će, ukoliko ih ne dobije, u javnost izići s video materijalima snimljenim tijekom njihovih ljubavnih susreta u hotelima u okolici Muenchena. 

Nakon toga se Klatten, koju se s procijenjenih 13,3 milijardi eura smatra najbogatijom Njemicom, obratila vlastima a ubrzo nakon toga su Sgrabi i dvojica talijanskih suučesnika uhićeni u Italiji.

Afera oko Susanne Klatten podigla je veliku buku u njemačkim medijima zbog činjenice da se o životu najbogatijih njemačkih obitelji malo zna te da vijesti o njima rijetko dopiru u javnosti. Susanne Klatten je zajedno sa svojom majkom Johannom i bratom Stefanom Quandt većinska vlasnica automobilskog koncerna BMW a sama je većinska vlasnica kemijske tvrtke Altana.

Obitelj Quandt jedna je od najbogatijih njemačkih dinastija kojoj se pripisuju i veze s nacističkim režimom. Druga žena Susanninog djeda Guenthera, Magda Quandt, se udala za Hitlerovog minstra propagande Josefa Goebbelsa te je zajedno s njim i šestero djece okončala život krajem Drugog svjetskog rata u Hitlerovom bunkeru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene